Na osnovu člana 2. tačka 2. Zakona o Vladi Republike Srbije ("Službeni glasnik Republike Srbije" broj 5/91),
Vlada Republike Srbije, na sednici od 17. juna 1992. godine, donela je

UREDBU

O PRAVIMA NA DOPUNSKU ZAŠTITU VOJNIH INVALIDA, KORISNIKA PORODIČNE INVALIDNINE I CIVILNIH INVALIDA RATA

(Objavljena u "Sl. glasniku RS", br. 39 od 17. juna 1992, 45/93, 75/93)

Član 1.

Vojni invalidi i korisnici porodične invalidnine propisima o pravima vojnih invalida i porodica palih boraca, imaju pravo na dopunsku zaštitu predviđenu članom 3a Uredbe o materijalnom obezbeđenju i drugim pravima boraca, ratnih vojnih invalida i civilnih invalida rata iz oružanih akcija posle 17. avgusta 1990. godine ("Službeni glasnik Republike Srbije", br. 7/92, 20/92 i 31/92, u daljem tekstu> Uredba).
Visina primanja iz stava 1. ovog člana, usklađivaće se mesečno sa prosečnim mesečnim rastom zarada u privredi Republike Srbije ostvarenim u prethodnom mesecu prema podacima Republičkog zavoda za statistiku.
Za vreme primene ekonomskih sankcija Saveta bezbednosti OUN, do objavljivanja podataka o ostvarenim prosečnim zaradama u privredi Republike, primanja po ovoj uredbi uvećavaju se za procenat rasta procenjene zarade u privredi Republike u mesecu u kome se vrši isplata, u odnosu na ostvarenu prosečnu zaradu u privredi Republike, prema poslednjem objavljenom podatku na osnovu procene republičke organizacije nadležne za poslove statistike.

Član 2.

Civilni invalidi rata, koji su to svojstvo ostvarili po propisima o zaštiti civilnih invalida rata, imaju pravo na materijalno obezbeđenje predviđeno članom 4. Uredbe.

Član 3.

Ova uredba stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije", a primenjivaće se od 1. jula 1992. godine
03 broj 58-4453
U Beogradu, 17. juna 1992. godine
Vlada Republike Srbije
Potpredsednik, Jovan Zebić. s. r.