Za pristup kompletnom i ažurnom tekstu ovog dokumeta, molimo vas:


Na osnovu člana 17. stav 3. Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u postupku protiv učinilaca ratnih zločina ("Službeni glasnik RS, broj 67/2003),
Vlada Republike Srbije donosi

UREDBU

O PLATAMA LICA KOJA VRŠE FUNKCIJU I OBAVLjAJU POSLOVE U TUŽILAŠTVU ZA RATNE ZLOČINE I POSEBNIM ORGANIZACIONIM JEDINICAMA DRŽAVNIH ORGANA U POSTUPKU ZA RATNE ZLOČINE

(Objavljena u "Sl. glasniku RS", br. 97 od 3. oktobra 2003; 67/05)

Član 1.

Ovom uredbom uređuju se plate lica koja vrše funkciju, odnosno obavljaju poslove i zadatke u Tužilaštvu za ratne zločine, Službi za otkrivanje ratnih zločina Ministarstva unutrašnjih poslova (u daljem tekstu: Služba), Veća za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu i neposredno višeg suda (u daljem tekstu: Veće), Posebnog odeljenja za obavljanje administrativno-tehničkih poslova, poslova vezanih za zaštitu svedoka i oštećenih i obezbeđenje uslova za primenu procesnih odredaba Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u postupku protiv učinilaca ratnih zločina (u daljem tekstu: Posebno odeljenje) i Posebnoj pritvorskoj jedinici Okružnog zatvora u Beogradu za izdržavanje pritvora određenog u krivičnom postupku za ratne zločine (u daljem tekstu: Posebna pritvorska jedinica).

Član 2.

Plata tužioca za ratne zločine i zamenika tužioca za ratne zločine obračunava se i isplaćuje u dvostrukom iznosu plate okružnog javnog tužioca.
Plata starešine Službe i zamenika starešine Službe i ovlašćenog službenog lica u Službi, rukovodioca i zamenika rukovodioca Posebne pritvorske jedinice i zaposlenog na poslovima obezbeđenja u Posebnoj pritvorskoj jedinici obračunava se i isplaćuje u dvostrukom iznosu plate koju su ostvarivali na poslovima sa kojih su stupili na rad.

Član 3.

Zaposleni u Tužilaštvu za ratne zločine ima pravo na platu u dvostrukom iznosu plate koja se obračunava i isplaćuje zaposlenom na odgovarajućem radnom mestu u okružnom javnom tužilaštvu.
Zaposleni u Službi koji nema svojstvo ovlašćenog službenog lica ima pravo na platu u dvostrukom iznosu plate koja se obračunava i isplaćuje zaposlenom na odgovarajućem radnom mestu u sedištu Ministarstva unutrašnjih poslova, a u skladu sa aktom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mesta Službe.
Zaposleni u Veću, odnosno Posebnom odeljenju, ima pravo na platu u dvostrukom iznosu plate koja se obračunava i isplaćuje zaposlenom na odgovarajućem radnom mestu u Okružnom sudu u Beogradu, odnosno neposredno višem sudu.
Zaposleni u Posebnoj pritvorskoj jedinici, osim zaposlenog na poslovima obezbeđenja, ima pravo na platu u dvostrukom iznosu plate koja se obračunava i isplaćuje na odgovarajućem radnom mestu u okružnom zatvoru.
Prilikom obračunavanja dvostrukog iznosa u smislu st. 1-4. ovog člana ne uzimaju se u obzir dodaci na platu utvrđeni zakonom.
Dodaci na platu utvrđeni zakonom zaposlenom kome se plata utvrđuje ovom uredbom, obračunavaju se u skladu sa zakonom, drugim propisima i kolektivnim ugovorom.

Član 4.

(Brisan)

Član 5.

Ova uredba stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".

05 broj 120-6261/2003-001, U Beogradu, 2. oktobra 2003. godine
Vlada Republike Srbije
Potpredsednik, mr Miodrag Isakov, s. r.