Za pristup kompletnom i ažurnom tekstu ovog dokumeta, molimo vas:


Na osnovu člana 16. stav 1. Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala ("Službeni glasnik RS"; br. 42/2002, 27/2003 i 39/2003),
Vlada Republike Srbije donosi

UREDBU

O EVIDENTIRANjU IMOVNOG STANjA LICA KOJA VRŠE FUNKCIJU, ODNOSNO OBAVLjAJU POSLOVE I ZADATKE U POSEBNIM ORGANIZACIONIM JEDINICAMA IZ ZAKONA O ORGANIZACIJI I NADLEŽNOSTI DRŽAVNIH ORGANA U SUZBIJANjU ORGANIZOVANOG KRIMINALA

(Objavljen u "Sl. glasniku RS", br. 72 od 18. jula 2003, 73/07)

Član 1.

Imovno stanje, u smislu člana 16. stav 1. Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala (u daljem tekstu: Zakona), predstavlja:
1) pravo svojine i pravo dugoročnog zakupa (preko godinu dana) na nepokretnostima, u zemlji i inostranstvu;
2) vlasnička i upravljačka prava nad pravnim licima, kao i pravo učestvovanja u radu upravnog i nadzornog odbora pravnog lica;
3) osnovna sredstva i godišnji prihod po završnom računu za preduzetnike;
4) sve pokretne stvari koje podležu registraciji kod nadležnih državnih organa (motorna vozila, plovni objekti, vazduhoplovi, oružje i sl.);
5) predmeti od plemenitih metala ukupne težine preko 50 grama i dragog kamenja većeg od jednog karata;
6) štedni ulozi i gotov novac, u zemlji i inostranstvu;
7) prava na svojinu intelektualne svojine i hartije od vrednosti na ime i na donosioca.

Član 2.

Podaci o imovnom stanju iz člana 1. ove uredbe predstavljaju službenu tajnu, u skladu sa zakonom i dostavljaju se na Obrascu IS-Prilog 1-14 koji čini sastavni deo ove uredbe.

Član 3.

Podatke o imovnom stanju iz člana 1. po potrebi proveravaju ministarstvo nadležno za unutrašnje poslove i ministarstvo nadležno za poslove finansija i ekonomije, u skladu sa članom 16. stav 3. Zakona.
Ministar unutrašnjih poslova i ministar finansija i ekonomije svojim aktima bliže će urediti način i postupak provere podataka iz stava 1. ovog člana u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima.

Član 4.

Evidentiranje i čuvanje podataka o imovnom stanju iz člana 1. ove uredbe vrši ministarstvo nadležno za poslove finansija i ekonomije, na način koji propisuje ministar nadležan za poslove finansija i ekonomije.

Član 5.

Svojim potpisom na Obrascu IS-Prilog 1-14 lice iz člana 16. stav 1. Zakona je pristalo na proveru dostavljenih podataka.

Član 5a

Bezbednosne provere lica iz člana 16. stav 1. Zakona obavlja Bezbednosno-informativna agencija, u skladu sa propisima o načinu obavljanja poslova iz njene nadležnosti.

Član 6.

Ova uredba stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".

05 broj 10-2587/2003-3, U Beogradu, 17. jula 2003. godine
Vlada Republike Srbije
Potpredsednik, Čedomir Jovanović, s. r.