Za pristup kompletnom i ažurnom tekstu ovog dokumeta, molimo vas:


Na osnovu člana 45. stav 12. Zakona o učeničkom i studentskom standardu ("Službeni glasnik RS", broj 18/10) i člana 99. stav 5. Zakona o srednjoj školi ("Službeni glasnik RS", br. 50/92, 53/93 - dr. zakon, 67/93 - dr. zakon, 48/94 - dr. zakon, 24/96, 23/02, 25/02 - ispravka, 62/03 - dr. zakon, 64/03 - dr. zakon, 101/05 - dr. zakon i 72/09 - dr. zakon),
Ministar prosvete i nauke donosi

PRAVILNIK

O SADRŽAJU I NAČINU VOĐENjA EVEDENCIJE I IZDAVANjU UČENIČKE I STUDENTSKE KARTICE U DOMU UČENIKA I STUDENTSKOM CENTRU

(Objavljeno u "Sl. glasnik RS", br. 29 od 30 aprila 2011, 90/13)

Član 1.

Ovim pravilnikom propisuje se sadržaj i način vođenja evidencije u domu učenika, odnosno učeničkom centru i školi sa domom (u daljem tekstu: dom učenika) i studentskom centru i izgled i sadržaj učeničke i studentske legitimacije, odnosno elektronske kartice, kao i način i rokovi dostavljanja podataka iz evidencije ministarstvu nadležnom za poslove obrazovanja.

Član 2.

Sadržaj knjige matične evidencije o učenicima dat je na Obrascu 1 i u obliku je knjige sa tvrdim koricama, veličine 25x35 cm, 100-gramska hartija, a kada se štampa i izdaje dvojezično veličine je 29,5x42 cm.
Knjiga matične evidencije o učenicima ima 320 stranica.

Član 3.

Dnevnik vaspitnog rada sadrži: uputstvo; spisak učenika vaspitne grupe; godišnji program vaspitnog rada; mesečni plan rada; podatke o učenicima, roditeljima i uspehu učenika; evidenciju ostvarivanja programa vaspitnog rada; statističke podatke o vaspitnoj grupi; zapisnike sa sastanaka vaspitne grupe i zapažanja o pregledu dnevnika vaspitnog rada.
Dnevnik vaspitnog rada vodi se na Obrascu 2 i u obliku je knjige sa tvrdim koricama, veličine 25x35 cm, 80-gramska hartija, a kada se štampa i izdaje dvojezično iste je veličine.

Član 4.

Sadržaj knjige evidencija o dnevnom dežurstvu dat je na Obrascu 3 i u obliku je knjige sa tvrdim koricama, veličine 25x35 cm, 80-gramska hartija, a kada se štampa i izdaje dvojezično iste je veličine.
Knjiga evidencije o dnevnom dežurstvu ima 550 stranica.

Član 5.

Knjiga evidencije rada stručnih saradnika sadrži: uputstvo; podatke o učenicima po vaspitnim grupama; programiranje, savetodavno-instruktivni rad i evaluaciju rada; saradnju sa stručnim institucijama i društvenom sredinom; analitičko-istraživački rad i stručno usavršavanje; ostale aktivnosti i zapažanja o pregledu knjige evidencije rada stručnog saradnika.
Knjiga evidencije rada stručnog saradnika vodi se na Obrascu 4 i u obliku je knjige sa tvrdim koricama, veličine 21x29,5 cm, 80-gramska hartija, a kada se štampa i izdaje dvojezično iste je veličine.

Član 6.

Sadržaj i izgled učeničke legitimacije, odnosno elektronske kartice (u daljem tekstu: kartica) dat je na Obrascu 5, veličine 8,55x5,4 cm i pravougaonog je oblika sa zaobljenim uglovima.
Kada se štampa i izdaje dvojezično, kartica je iste veličine.
Kartica sadrži kontaktni ili beskontaktni čip koji zadovoljava standardeISO/IEC7816 i štampa se na plastičnoj kartici.
Dom učenika može prihvatiti i međunarodnu karticu koja je izdata na ime učenika, ukoliko sadrži relevantne podatke koji su dati u