Za pristup kompletnom i ažurnom tekstu ovog dokumeta, molimo vas:


Na osnovu člana 55. stav 3. i člana 56. stav 1. Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju ("Službeni glasnik RS", br. 34/03, 64/04 - US, 84/04 - dr. zakon, 85/05, 101/05 - dr. zakon, 63/06 - US, 5/09, 107/09 i 101/10),
Ministar odbrane i ministar rada i socijalne politike sporazumno donose

PRAVILNIK

O RADNIM MESTIMA, ODNOSNO POSLOVIMA NA KOJIMA SE PROFESIONALNIM VOJNIM LICIMA, CIVILNIM LICIMA NA SLUŽBI U VOJSCI SRBIJE I PRIPADNICIMA VOJNOBEZBEDNOSNE AGENCIJE I VOJNOOBAVEŠTAJNE AGENCIJE STAŽ OSIGURANjA RAČUNA SA UVEĆANIM TRAJANjEM

(Objavljen u "Sl. glasniku RS", br. 86 od 18. novembra 2011, 63/13)

Član 1.

Ovim pravilnikom utvrđuju se radna mesta, odnosno poslovi na kojima se profesionalnim vojnim licima, civilnim licima na službi u Vojsci Srbije i pripadnicima Vojnobezbednosne agencije i Vojnoobaveštajne agencije staž osiguranja računa sa uvećanim trajanjem.
Pod radnim mestom, u smislu ovog pravilnika, podrazumeva se formacijsko radno mesto propisano aktom o formaciji.

Član 2.

Pravo na staž osiguranja sa uvećanim trajanjem u visini i pod uslovima utvrđenim ovim pravilnikom profesionalna vojna lica ostvaruju za vreme provedeno na dužnosti, u smislu odredbe člana 68. Zakona o Vojsci Srbije ("Službeni glasnik RS", br. 116/07, 88/09 i 101/10 - dr. zakon).

Član 3.

Pregled radnih mesta, odnosno poslova na kojima se profesionalnim vojnim licima i civilnim licima na službi u Vojsci Srbije staž osiguranja računa sa uvećanim trajanjem, tako što se svakih 12 meseci efektivno provedenih na dužnosti računa kao 18 meseci staža osiguranja dat je u Prilogu 1, koji je odštampan uz ovaj pravilnik i čini njegov sastavni deo.

Član 4.

Pregled radnih mesta, odnosno poslova na kojima se profesionalnim vojnim licima staž osiguranja računa sa uvećanim trajanjem, tako što se svakih 12 meseci efektivno provedenih na dužnosti računa kao 16 meseci staža osiguranja dat je u Prilogu 2, koji je odštampan uz ovaj pravilnik i čini njegov sastavni deo.

Član 5.

Pregled radnih mesta, odnosno poslova na kojima se pripadnicima Vojnobezbednosne agencije i Vojnoobaveštajne agencije staž osiguranja računa sa uvećanim trajanjem, tako što se svakih 12 meseci efektivno provedenih na dužnosti računa kao 16 meseci staža osiguranja dat je u Prilogu 3, koji je odštampan uz ovaj pravilnik i čini njegov sastavni deo.

Član 6.

Pregled radnih mesta, odnosno poslova na kojima se profesionalnim vojnim licima staž osiguranja računa sa uvećanim trajanjem, tako što se svakih 12 meseci efektivno provedenih na dužnosti računa kao 15 meseci staža osiguranja, osim radnih mesta odnosno poslova iz čl. 3-5. ovog pravilnika, dat je u Prilogu 4, koji je odštampan uz ovaj pravilnik i čini njegov sastavni deo.

Član 7.

Radna mesta, odnosno poslovi na kojima se profesionalnim vojnim licima staž osiguranja računa sa uvećanim trajanjem, tako što se svakih 12 meseci efektivno provedenih na dužnosti računa kao 15 meseci staža osiguranja jesu sva radna mesta u vojnim jedinicama zaključno sa brigadom, osim radnih mesta iz čl. 3-6. ovog pravilnika.

Član 8.

Profesionalnim vojnim licima i pripadnicima Vojnobezbednosne agencije i Vojnoobaveštajne agencije raspoređenim na radna mesta odnosno poslove koji nisu utvrđeni u čl. 3-7. ovog pravilnika staž osiguranja računa se sa uvećanim trajanjem, tako što se svakih 12 meseci efektivno provedenih na dužnosti računa kao 14 meseci staža osiguranja.

Član 9.

Ovaj pravilnik stupa na snagu, po dobijanju saglasnosti Vlade, osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije", a primenjuje se od 1. januara 2012. godine.
Broj 480-47
U Beogradu, 6. septembra 2011. godine
Ministar odbrane, Dragan Šutanovac, s.r.
Broj 110-00-00689/2011-07
U Beogradu, 7. septembra 2011. godine
Ministar rada i socijalne politike, dr Rasim Ljajić, s.r.