Za pristup kompletnom i ažurnom tekstu ovog dokumeta, molimo vas:


Na osnovu člana 62. stav 3. Zakona o igrama na sreću ("Službeni glasnik RS", broj 84/04),
Ministar finansija donosi

PRAVILNIK

O NAČINU UTVRĐIVANjA ISPUNjENOSTI USLOVA ZA DOBIJANjE ODOBRENjA ZA PRIREĐIVANjE IGARA NA SREĆU NA AUTOMATIMA

(Objavljen u "Sl. glasniku RS", br. 129 od 30. novembra 2004; 9/05, 83/05, 8/2006, 45/2006, 88/08, 89/09, 16/11)

Član 1.

Ovim pravilnikom bliže se uređuje način utvrđivanja ispunjenosti uslova za dobijanje odobrenja za priređivanje igara na sreću na automatima.

Član 2.

Uz zahtev za dobijanje odobrenja za priređivanje igara na sreću na automatima pravno lice - podnosilac zahteva dostavlja dokumentaciju iz člana 62. stav 1. Zakona o igrama na sreću ("Službeni glasnik RS", broj 84/04 - u daljem tekstu: Zakon).

Član 3.

Uz zahtev iz člana 2. ovog pravilnika, koji se podnosi Upravi za igre na sreću u sastavu Ministarstva finansija (u daljem tekstu: Uprava), pored rešenja o upisu u odgovarajući registar (član 62. stav 1. tačka 2) Zakona), prilaže se registarski uložak sa registarskim listovima od broja 1 do broja 7, uključujući i statusne promene koje su nastale do momenta podnošenja zahteva.

Član 3a

Kao dokaz o pravu svojine, pravu korišćenja ili zakupa na odgovarajućim prostorijama u kojima će se priređivati posebne igre na sreću na automatima podnosilac zahteva prilaže ugovor, akt nadležnog organa ili drugi akt o pravu svojine, pravu korišćenja, ili pravu zakupa na tim prostorijama.

Član 4.

Kao dokaz o posedovanju najmanje 100 automata na teritoriji Republike Srbije, podnosilac zahteva prilaže ugovor o kupoprodaji automata ili jedinstvenu carinsku ispravu i ino - fakturu dobavljača, ili ugovor o lizingu ili overene analitičke kartice osnovnog sredstva kao dokaz da su automati proknjiženi u poslovnim knjigama podnosioca zahteva.
Podnosilac zahteva navodi tačnu adresu na kojoj će se automati nalaziti, kao i njihovu udaljenost od obrazovnih ustanova (osnovnih i srednjih škola).
Kao dokaz da se objekat u kome se priređuju igre na sreću na automatima ne nalazi na manjoj udaljenosti od 200 metara od obrazovnih ustanova (osnovnih i srednjih škola), podnosi se izjava potpisana od odgovornog lica u pravnom licu koje podnosi zahtev za dobijanje odobrenja, kao i uverenje Republičkog geodetskog zavoda, izdato u skladu sa zakonom.

Član 5.

Izdavanje potvrde nadležnog državnog organa o neosuđivanosti za određena krivična dela (član 62. stav 1. tačka 6) Zakona) može zahtevati i Uprava po službenoj dužnosti.
Potvrda o obavljenoj kontroli i ispunjenosti informatičkih uslova (član 62. stav 1. tačka 7) Zakona), pribavlja se u skladu sa članom 70. Zakona.

Član 6.

Kao potvrda o tehničkom pregledu iz člana 62. stav 1. tačka 8) Zakona, dostavlja se uverenje o tehničkoj ispravnosti automata, izdato u smislu člana 86. st. 3. i 4. Zakona.
Izuzetno od stava 1. ovog člana, smatraće se da je izdato uverenje o tehničkoj ispravnosti automata iz tog stava, ako se uz zahtev za dobijanje odobrenja za priređivanje igara na sreću na automatima Upravi najkasnije do 31. marta 2005. godine dostavi dokaz o podnošenju zahteva Zavodu za mere i dragocene metale za izdavanje uverenja o ispunjenosti tehničkih i funkcionalnih karakteristika (sertifikat), u skladu sa članom 10. Pravilnika o tehničkim i funkcionalnim karakteristikama i tehničkoj ispravnosti automata i stolova za igre na sreću ("Službeni glasnik RS", broj 129/04), s tim što u tom slučaju odobrenje važi najdalje do 1. juna 2006. godine.
Ako se do 1. juna 2006. godine Upravi ne dostavi uverenje, odnosno potvrda o tehničkoj ispravnosti automata, odobrenje prestaje da važi istekom tog roka.
Ako se u roku iz stava 3. ovog člana Upravi dostavi uverenje, odnosno potvrda o tehničkoj ispravnosti automata, Uprava će priređivaču izdati novo odobrenje, sa rokom važenja do isteka tri godine računajući od dana izdavanja prvog odobrenja.

Član 7.

Ovaj pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".
Broj 110-00-405/2004-01
U Beogradu, 25. novembra 2004. godine
Ministar, Mlađan Dinkić, s. r.