Za pristup kompletnom i ažurnom tekstu ovog dokumeta, molimo vas:


Na osnovu člana 75. stav 3. Zakona o igrama na sreću ("Službeni glasnik RS", broj 84/04),
Ministar finansija donosi

PRAVILNIK

O NAČINU UTVRĐIVANjA ISPUNjENOSTI USLOVA ZA DOBIJANjE ODOBRENjA ZA PRIREĐIVANjE IGARA NA SREĆU - KLAĐENjE

(Objavljen u "Sl. glasniku RS", br. 129 od 30. novembra 2004, 89/09, 16/11)

Član 1.

Ovim pravilnikom bliže se uređuje način utvrđivanja ispunjenosti uslova za dobijanje odobrenja za priređivanje igara na sreću - klađenje.

Član 2.

Uz zahtev za dobijanje odobrenja za priređivanje igara na sreću - klađenje, pravno lice - podnosilac zahteva dostavlja dokumentaciju iz člana 75. stav 1. Zakona o igrama na sreću ("Službeni glasnik RS", broj 84/04 - u daljem tekstu: Zakon).

Član 3.

Uz zahtev iz člana 2. ovog pravilnika, koji se podnosi Upravi za igre na sreću u sastavu Ministarstva finansija (u daljem tekstu: Uprava), pored rešenja o upisu u odgovarajući registar (član 75. stav 1. tačka 2) Zakona), prilaže se registarski uložak sa registarskim listovima od broja 1 do broja 7, uključujući i statusne promene koje su nastale do momenta podnošenja zahteva.

Član 4.

Kao dokaz o pravu svojine ili pravu korišćenja odgovarajućih prostorija u kojima će se priređivati posebne igre na sreću - klađenje, podnosilac zahteva prilaže ugovor, akt nadležnog organa ili drugi akt o pravu svojine ili pravu korišćenja tih prostorija.
Podnosilac zahteva navodi i tačan broj uplatnih - isplatnih mesta (šaltersko mesto za prijem uplata i vršenje isplata), po svakom objektu, odnosno prostoriji iz stava 1. ovog člana.

Član 5.

Podnosilac zahteva navodi tačnu adresu na kojoj će se uplatna mesta nalaziti, kao i njihovu udaljenost od obrazovnih ustanova (osnovnih i srednjih škola).
Kao dokaz da se objekat u kome se priređuju igre na sreću - klađenje, ne nalazi na manjoj udaljenosti od 200 metara od obrazovnih ustanova (osnovnih i srednjih škola), podnosi se izjava potpisana od odgovornog lica u pravnom licu koje podnosi zahtev za dobijanje odobrenja, kao i uverenje Republičkog geodetskog zavoda, izdato u skladu sa zakonom.

Član 6.

Izdavanje potvrde nadležnog državnog organa o neosuđivanosti za određena krivična dela (član 75. stav 1. tačka 7) Zakona) može zahtevati i Uprava po službenoj dužnosti.
Potvrda o obavljenoj kontroli i ispunjenosti informatičkih uslova (član 75. stav 1. tačka 8) Zakona), pribavlja se u skladu sa članom 82. Zakona.

Član 7.

Ovaj pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".

Broj 110-00-404/2004-01, U Beogradu, 25. novembra 2004. godine
Ministar, Mlađan Dinkić, s. r.