Za pristup kompletnom i ažurnom tekstu ovog dokumeta, molimo vas:


Na osnovu člana 18. stav 2, člana 20. stav 1, člana 21. stav 6, člana 23. stav 5, člana 31. stav 7. i člana 36. stav 4, a u vezi sa članom 241. i članom 262. stav 1. tačka 1. Zakona o tržištu kapitala ("Službeni glasnik RS", broj 31/2011),
Komisija za hartije od vrednosti donosi

PRAVILNIK

O FORMI, MINIMALNOM SADRŽAJU INFORMACIJA KOJE TREBA UKLjUČITI U PROSPEKT I OSNOVNI PROSPEKT I OGLAŠAVANjU U VEZI SA PROSPEKTOM

(Objavljen u "Sl. glasniku RS", br. 89 od 25. novembra 2011, 14/13)

Član 1.

(1) Pravilnikom o formi, minimalnom sadržaju informacija koje treba uključiti u prospekt i osnovni prospekt i oglašavanju u vezi sa prospektom propisuje se:
1. forma i minimalan sadržaj informacija koje treba uključiti u prospekt u vezi sa različitim izdavaocima, hartijama od vrednosti i ponudama,
2. objavljivanje i oglašavanje u vezi sa prospektom,
3. sadržina osnovnog prospekta,
4. način i rokovi objavljivanja godišnjeg dokumenta o objavljenim informacijama, i rokovi dostave tog dokumenta Komisiji za hartije od vrednosti (u daljem tekstu: Komisija),
5. kriterijumi za izostavljanje podataka iz prospekta,
6. forma i sadržina podataka koje sadrži izveštaj o ishodu javne ponude.

Forma i minimalni sadržaj prospekta

Član 2.

(1) Prospekt se sastavlja odgovarajućom kombinacijom PrilogaI-X, u zavisnosti od karakteristika izdavaoca i hartija od vrednosti koje se javno nude ili uključuju u trgovanje na regulisano tržište, odnosno multilateralnu trgovačku platformu (u daljem tekstu: MTP).
(2) Osnovni prospekt se sastavlja odgovarajućom kombinacijom PrilogaI-Xi sadrži informacije koje sadrži i prospekt, uz mogućnost izostavljanja informacija koje se u skladu sa Zakonom o tržištu kapitala (u daljem tekstu: Zakon) mogu izostaviti iz osnovnog prospekta.

Prospekt koji se odnosi na akcije

Član 3.

(1) Odredbe ovog člana se primjenjuju na sastavljanje Dokumenta o registraciji, Dokumenta o hartijama od vrednosti, odnosno sastavljanje jedinstvenog prospekta u vezi sa ponudom akcija ili njihovim uključivanjem u trgovanje na regulisano tržište, odnosno MTP.
(2) Dokument o registraciji u vezi sa ponudom akcija ili njihovim uključivanjem u trgovanje na regulisano tržište, odnosno MTP, sastavlja se u skladu sa odredbama PrilogaI, a Dokument o hartijama od vrednosti se sastavlja u skladu sa odredbama PrilogaII.
(3) Skraćeni prospekt se sastavlja u skladu sa odredbama člana 16. Zakona.
(4) Jedinstveni prospekt koji se odnosi na akcije se sastavlja kombinacijom PrilogaIi PrilogaIIovog pravilnika i uključivanjem skraćenog prospekta, koji se uključuje i čita kao uvod u prospekt.
(5) Kod sastavljanja jedinstvenog prospekta, kombinacijom PrilogaIiII,treba izbegavati dvostruko navođenje istih informacija iz tačaka PrilogaIi PrilogaII.
(6) U Dokumentu o registraciji i Dokumentu o hartijama od vrednosti je potrebno poštovati redosled tačaka iz PrilogaIi PrilogaIIovog pravilnika.
(7) Odredbe stava 6. ovog člana se na odgovarajući način primenjuju i kod sastavljanja jedinstvenog prospekta.
(8) Dozvoljeno je da se u Dokument o registraciji, Dokument o hartijama od vrednosti, odnosno jedinstveni prospekt, uključe i dodatne informacije, pored onih koje su predviđene prilozimaIiII.
(9) Odredbe ovog člana se na odgovarajući način primjenjuju i na sastavljanje Jedinstvenog prospekta, odnosno Dokumenta o registraciji i Dokumenta o hartijama od vrednosti, koji se odnose na hartije od vrednosti koje su izjednačene sa akcijama.

Prospekt koji se odnosi na dužničke i izvedene hartije od vrednosti

Član 4.

(1) Odredbe ovog člana se primenjuju na sastavljanje Dokumenta o registraciji, Dokumenta o hartijama od vrednosti, odnosno sastavljanje jedinstvenog prospekta u vezi sa ponudom dužničkih i izvedenih hartija od vrednosti ili njihovim uključivanjem u trgovanje na regulisano tržište, odnosno MTP.
(2) Dokument o registraciji se sastavlja u skladu sa odredbama PrilogaIII, Dokument o hartijama od vrednosti koji se odnosi na dužničke hartije od vrednosti se sastavlja u skladu sa odredbama PrilogaIV, a Dokument o hartijama od vrednosti koji se odnosi na izvedene hartije od vrednosti, u skladu sa odredbama PrilogaV.
(3) Skraćeni prospekt se sastavlja u skladu sa odredbama člana 16. Zakona.
(4) Jedinstveni prospekt se sastavlja kombinacijom PrilogaIIIi PrilogaIVza dužničke, odnosno PrilogaVza izvedene hartije od vrednosti, ovog pravilnika i uključivanjem skraćenog prospekta, koji se uključuje i čita kao uvod u prospekt.
(5) Kod sastavljanja jedinstvenog prospekta, kombinacijom PrilogaIIIi PrilogaIVza dužničke, odnosno PrilogaVza izvedene hartije od vrednosti, treba izbegavati dvostruko navođenje istih informacija.
(6) U Dokumentu o registraciji i Dokumentu o hartijama od vrednosti je potrebno poštovati redosled tačaka iz PrilogaIIIi IV, odnosno V, ovog pravilnika.
(7) Odredbe stava 6. ovog člana se na odgovarajući način primenjuju i kod sastavljanja jedinstvenog prospekta.
(8) Dozvoljeno je da se u Dokument o registraciji, Dokument o hartijama od vrednosti, odnosno jedinstveni prospekt, uključe i dodatne informacije, pored onih koje su predviđene prilozimaIIIiIV, odnosnoV.

Član 5.

(1) Kada su predmet ponude, odnosno uključenja u trgovanje dužničke ili izvedene hartije od vrednosti koje daju pravo na sticanje akcija, jedinstveni prospekt, Dokument o registraciji i Dokument o hartijama od vrednosti se sastavljaju kao za dužničke i izvedene hartije od vrednosti, a dodatno se uključuju i podaci iz priloga VI, za akciju kao instrument koji je u podlozi hartija koje se nude, odnosno uključuju.

Prospekt koji se odnosi na akcije zatvorenih investicionih fondova

Član 6.

(1) Odredbe ovog člana se primenjuju na sastavljanje Dokumenta o registraciji, Dokumenta o hartijama od vrednosti, odnosno sastavljanje jedinstvenog prospekta u vezi sa ponudom akcija zatvorenih investicionih fondova ili njihovim uključivanjem u trgovanje na regulisano tržište, odnosno MTP.
(2) Dokument o registraciji se sastavlja u skladu sa odredbama PrilogaVII, a Dokument o hartijama od vrednosti se sastavlja u skladu sa odredbama PrilogaII.
(3) Skraćeni prospekt se sastavlja u skladu sa odredbama člana 16. Zakona.
(4) Jedinstveni Prospekt se sastavlja kombinacijom PrilogaVIIi PrilogaIIovog pravilnika i uključivanjem skraćenog prospekta, koji se uključuje i čita kao uvod u prospekt.
(5) Kod sastavljanja jedinstvenog prospekta, kombinacijom PrilogaVIIi PrilogaII, potrebno je izbegavati dvostruko navođenje istih informacija iz tačaka tih Priloga.
(6) U Dokumentu o registraciji i Dokumentu o hartijama od vrednosti je potrebno poštovati redosled tačaka iz PrilogaVIIi PrilogaIIovog pravilnika.
(7) Odredbe stava 6. ovog člana se na odgovarajući način primenjuju i kod sastavljanja jedinstvenog prospekta.
(8) Dozvoljeno je da se u Dokument o registraciji, Dokument o hartijama od vrednosti, odnosno jedinstveni prospekt, uključe i dodatne informacije, pored onih koje su predviđene prilozimaVIIiII.

Prospekt koji se odnosi na depozitne potvrde

Član 7.

(1) Odredbe ovog člana primenjuju se na sastavljanje prospekta u