Za pristup kompletnom i ažurnom tekstu ovog dokumeta, molimo vas:


Na osnovu člana 34. stav 1. alineja 17. Statuta Autonomne Pokrajine Vojvodine ("Službeni list APV", broj: 17/09), Skupština Autonomne Pokrajine Vojvodine, na sednici održanoj 27.februara 2012. godine, donela je

POKRAJINSKA SKUPŠTINSKA ODLUKA

O PRESTANKU RADA FONDA ZA RAZVOJ AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE

(Objavljena u "Sl. listu APV", br. 3 od 27. februara 2012, 40/12)

Član 1.

Pokrajinskom skupštinskom odlukom o prestanku rada Fonda za razvoj Autonomne Pokrajine Vojvodine (u daljem tekstu: odluka), uređuje se način i postupak prestanka rada Fonda za razvoj Autonomne Pokrajine Vojvodine (u daljem tekstu: Fond), način, postupak i rokovi prenosa prava, obaveza, imovine i arhive Fonda u korist Autonomne Pokrajine Vojvodine kao osnivača Fonda (u daljem tekstu: AP Vojvodina), kao i namena sredstava koja se prenose osnivaču.

Član 2.

Fond, danom stupanja na snagu ove odluke, prestaje da učestvuje u realizaciji programa i projekata utvrđenih u članu 3. Odluke o osnivanju Fonda za razvoj Autonomne Pokrajine Vojvodine ("Službeni list APV", broj: 4/02, 7/02, 15/02, 3/06 i 11/10).
Fond će, od dana stupanja na snagu ove odluke, nastaviti da obavlja poslove na realizaciji naplate potraživanja.
Sredstva za rad Fonda, od dana stupanja na snagu ove odluke do 31.12.2012. godine, obezbediće se u budžetu Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Član 3.

Novčana sredstva na računima Fonda sa stanjem na dan stupanja na snagu ove odluke, izuzev sredstava neophodnih za izmirivanje obaveza Fonda preuzetih do dana stupanja na snagu ove odluke, prenose se AP Vojvodini.
Sredstva iz stava 1. ovog člana, Fond će preneti u korist budžetskog fonda iz člana 5. ove odluke, u roku od sedam dana od dana stupanja na snagu ove odluke.

Član 4.

Fond je dužan da sredstva stečena naplatom potraživanja, od dana stupanja na snagu ove odluke, izuzev sredstava potrebnih za rad Fonda utvrđenih finansijskim planom Fonda, prenosi u korist Budžetskog fonda za sredstva preneta od Fonda za razvoj Autonomne Pokrajine Vojvodine, narednog dana od dana prijema sredstava na račun Fonda.
Za potraživanja Fonda koja na dan prestanka rada Fonda, a najkasnije 30.06.2013. godine ostanu nenaplaćena, Vlada Autonomne Pokrajine Vojvodine (u daljem tekstu: Vlada AP Vojvodine) će doneti akt o poveravanju poslova u vezi njihovog daljeg praćenja i naplate.

Član 5.

Zadužuje se Vlada AP Vojvodine da otvori budžetski fond, kojim će upravljati Vlada AP Vojvodine, na kojem će se voditi sredstva iz člana 3. i člana 4. stav 1. ove odluke.

Član 6.

Ovlašćuje se Vlada AP Vojvodine da za deo sredstava budžetskog fonda iz člana 5. ove odluke, poveća učešće AP Vojvodine u kapitalu Razvojne banke Vojvodine, kupovinom akcija.
Vlada AP Vojvodine će za svako povećanje učešća AP Vojvodine u kapitalu Razvojne banke Vojvodine, donositi pojedinačna akta.

Član 7.

Sve akcije i udeli u vlasništvu Fonda, danom stupanja na snagu ove odluke, prenose se u vlasništvo AP Vojvodine - Vlade AP Vojvodine.
Ovlašćuje se Vlada AP Vojvodine da donese akta i preduzme aktivnosti na prenosu vlasništva na svim akcijama i udelima Fonda, sa Fonda na AP Vojvodinu - Vladu AP Vojvodine.

Član 8.

Akcije Razvojne banke Vojvodine, 309.636 preferencijalnih akcijaISNIN RSMETBE19600 CFI EFNXPR, koje poseduje Fond za razvoj Autonomne Pokrajine Vojvodine (matični broj 08762333), prenose se u vlasništvo AP Vojvodine - Vlade AP Vojvodine (matični broj 08068615).
Akcije Razvojne banke Vojvodine, 54.000 običnih akcija,ISIN RSMETBE05070 SFI ESVUFR, koje poseduje Fond za razvoj Autonomne Pokrajine Vojvodine (matični broj 08762333), prenose se u vlasništvo AP Vojvodine - Vlade AP Vojvodine (matični broj 08068615).
Zadužuje se Vlada AP Vojvodine da Centralnom registru, depou i kliringu hartija od vrednosti, uputi zahtev za prenos (preknjižavanje) akcija iz stava 1. i stava 2. ovog člana sa vlasničkog računa Fonda za razvoj Autonomne Pokrajine Vojvodine, na vlasnički račun AP Vojvodine - Vlade AP Vojvodine.

Član 9.

Imovina, prava, obaveze i arhiva Fonda sa stanjem na dan prestanka rada Fonda, a najkasnije 30.06.2013. godine, prenose se osnivaču, AP Vojvodini - Vladi AP Vojvodine.
Akt o prenosu imovine, prava, obaveza i arhive, doneće Vlada AP Vojvodine na osnovu završnog računa Fonda za 2012. godinu i revizorskog izveštaja o istom.

Član 10.

Direktoru Fonda imenovanom Odlukom o imenovanju direktora Fonda za razvoj Autonomne Pokrajine Vojvodine ("Službeni list APV", broj: 2/2010) prestaje mandat danom prestanka rada Fonda, a najkasnije 30.06.2013. godine.

Član 11.

Predsedniku i članovima Nadzornog odbora Fonda koji su imenovani Odlukom o imenovanju predsednika i članova Nadzornog odbora Fonda za razvoj Autonomne Pokrajine Vojvodine ("Službeni list APV", broj: 8/2009) prestaje mandat danom prestanka rada Fonda, a najkasnije 30.06.2013. godine.

Član 12.

Danom prestanka rada Fonda, a najkasnije 30.06.2013. godine prestaje da važi Odluka o osnivanju Fonda za razvoj Autonomne Pokrajine Vojvodine ("Službeni list APV", broj: 4/02, 7/02, 15/02, 3/06 i 11/10).

Član 13.

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Autonomne Pokrajine Vojvodine".
Skupština Autonomne Pokrajine Vojvodine
01 Broj:021-1/02
Novi Sad, 27.februar 2012. godine
Potpredsednik Skupštine AP Vojvodine, prof. dr Branislava Belić,s.r.