Za pristup kompletnom i ažurnom tekstu ovog dokumeta, molimo vas:

Na osnovu člana 64. stav 2. tačka 2, a u vezi sa članom 58. Zakona o prevozu u međunarodnom drumskom saobraćaju ("Službeni list SFRJ", br. 41/80, 33/87, 80/89 i 29/90), Savezno izvršno veće donosi

ODLUKU

O VISINI NAKNADE ZA PUTEVE ZA MOTORNA I PRIKLjUČNA VOZILA ITALIJANSKE REGISTRACIJE KOJIMA SE PREVOZI ROBA NA TERITORIJI SOCIJALISTIČKE FEDERATIVNE REPUBLIKE JUGOSLAVIJE

(Objavljena u "Sl. listu SFRJ", br. 73/87 i 75/91)

1.
Naknada za puteve za motorno i priključno vozilo italijanske registracije kojima se prevozi roba na teritoriji Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije iznosi:
- za relacije prevoza do 100 kilometara od graničnog prelaza - 1.500 italijanskih lira po toni prevezene robe;
- za relacije prevoza preko 100 kilometara od graničnog prelaza - 2.500 italijanskih lira po toni prevezene robe.
Svaka započeta tona robe obračunava se kao cela tona.
2. Za vozilo za koje savezni organ uprave nadležan za poslove saobraćaja i veza izda dozvolu na osnovu člana 37. stav 6. Zakona o prevozu u međunarodnom drumskom saobraćaju, naknada utvrđena saglasno odredbi tačke 1. ove odluke uvećava se za 50%.
3. Naknada za puteve iz tač. 1. i 2. ove odluke naplaćuje se u italijanskim lirama ili čekovima koji glase u italijanskim lirama.
4. Odredbe ove odluke ne odnose se na vozila italijanske registracije koja obavljaju prevoz u malograničnom području utvrđenom na osnovu člana 36. stav 2. Sporazuma o regulisanju drumskog prevoza putnika i robe zaključenog između Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije i Republike Italije, potpisanog 27. jula 1960. godine ("Službeni list FNRJ" - Dodatak: Međunarodni ugovori i drugi sporazumi, br. 3/61).
5. Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu SFRJ".