Za pristup kompletnom i ažurnom tekstu ovog dokumeta, molimo vas:

Na osnovu člana 3. stav 2. Zakona o platama i naknadama saveznih poslanika u Saveznoj skupštini i o platama saveznih funkcionera koje bira ili razrešava Savezna skupština ("Službeni list SFRJ", br. 72/89 i 74/90 i "Službeni list SRJ", br. 40/92), člana 52. Poslovnika Veća građana Savezne skupštine ("Službeni list SRJ", br. 43/94) i člana 53. Poslovnika Veća republika Savezne skupštine ("Službeni list SRJ", br. 1/95), 24. januara 1996. godine, donela je

ODLUKU

O UTVRĐIVANjU PLATA RUKOVODEĆIH RADNIKA U SLUŽBI SAVEZNE SKUPŠTINE KOJE POSTAVLjA ADMINISTRATIVNA KOMISIJA SAVEZNE SKUPŠTINE

(Objavljena u "Sl. listu SRJ", br. 5/96 i 22/96)

1.
Ovom odlukom određuju se privremeno, do donošenja zakona, koeficijenti za obračun plata i način određivanja plata za rukovodeće radnike u Službi Savezne skupštine koje postavlja Administrativna komisija Savezne skupštine i Izvršni odbor Jugoslovenske grupe Interparlamentarne unije (u daljem tekstu: rukovodeći radnici).
2.
Za rukovodeće radnike utvrđuju se sledeći koeficijenti za obračun plata, i to:
1) savetniku Savezne skupštine - 6,80
2) sekretaru Službe za poslove informisanja i informativno-dokumentalističke poslove - 6,80
3) sekretaru Službe za predstavke i predloge - 6,80
4) pomoćniku rukovodioca Službe Savezne skupštine - 6,60
5) sekretarima komisija Savezne skupštine - 6,60
6) sekretarima odbora Veća građana Savezne skupštine i Veća republika Savezne skupštine - 6,60
7) pomoćnicima sekretara Veća građana Savezne skupštine i Veća republika Savezne skupštine - 6,60
8) glavnom i odgovornom uredniku publikacija Savezne skupštine u Službi za poslove informisanja i informativno-dokumentalističke poslove Savezne skupštine - 6,40
9) sekretaru Jugoslovenske grupe Interparlamentarne unije - 6,40
3.
Plata rukovodećih radnika utvrđuje se množenjem koeficijenta utvrđenog u skladu sa ovom odlukom i osnovice koju predstavlja podatak o prosečnoj neto zaradi po zaposlenom isplaćenoj za prethodni mesec u privredi republike članice na čijoj se teritoriji nalazi sedište saveznog organa, odnosno iznos koji služi za utvrđivanje mesečne plate zaposlenih u državnim organima republike članice na čijoj se teritoriji nalazi sedište saveznog organa.
Izuzetno od odredbe stava 1. ove tačke, ako se osnovica za obračun plata utvrdi u iznosu nižem od prosečne neto zarade po zaposlenom isplaćenoj za prethodni mesec u privredi republike članice na čijoj se teritoriji nalazi sedište saveznog organa, plata rukovodećih radnika iz tačke 2. ove odluke, utvrđena u skladu sa stavom 1. ove tačke, uvećava se po osnovu korektivnog dodatka u iznosu od 40%.
Plata iz st. 1. i 2. ove tačke uvećava se po osnovu radnog staža za 0,50% za svaku započetu godinu radnog staža, a najviše do 20%.
Iznos mesečne plate, utvrđen primenom dodatka iz st. 2. i 3. ove tačke ne može preći iznos koji predstavlja proizvod utvrđenog koeficijenta i podatka o prosečnoj zaradi po zaposlenom isplaćenoj za prethodni mesec u republici članici na čijoj se teritoriji nalazi sedište saveznog organa.
4.
Odredbe ove odluke kojima su utvrđene plate rukovodećih radnika primenjuju se i na radnike u Službi Savezne skupštine koji obavljaju poslove i zadatke navedenih radnih mesta, do postavljenja rukovodećih radnika na tu dužnost.
5.
Odredbe ove odluke kojima su utvrđene plate rukovodećih radnika primenjuju se i na rukovodeće radnike koji imaju status neraspoređenog radnika u Službi Savezne skupštine, a koji ostvaruju platu u Saveznoj skupštini.
6.
Rešenje o određivanju plata rukovodećih radnika u skladu sa odredbama ove odluke donosi predsednik Administrativne komisije Savezne skupštine.
7. Stupanjem na snagu ove odluke prestaje da važi Odluka o utvrđivanju plata rukovodećih radnika u Službi Savezne skupštine koje postavlja Administrativna komisija Savezne Skupštine ("Službeni list SRJ", br. 54/94).
8. Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu SRJ".


Za pristup kompletnom i ažurnom tekstu ovog dokumeta, molimo vas: