Za pristup kompletnom i ažurnom tekstu ovog dokumeta, molimo vas:


Na osnovu čl. 33. i 35. stav 1. Pokrajinske skupštinske odluke o Vladi Autonomne Pokrajine Vojvodine ("Službeni list APV", broj 4/2010). Vlada Autonomne Pokrajine Vojvodine, na sednici održanoj 28. decembra 2011. godine, donela je

ODLUKU

O USLOVIMA I NAČINU KORIŠĆENjA SLUŽBENIH VOZILA

(Objavljena u "Sl. listu APV", br. 23 od 28. decembra 2011, 1/12, 21/13)

IOSNOVNE ODREDBE

Član 1.

Ovom odlukom uređuju se uslovi i način korišćenja službenih vozila (putnički automobili, putnička kombi vozila i druga motorna vozila) za potrebe Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine i Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine, organa pokrajinske uprave, službi, uprava, direkcija, Pokrajinskog javnog pravobranilaštva Vojvodine i Pokrajinskog ombudsmana (u daljem tekstu: pokrajinski organi).

Član 2.

Službena vozila se mogu koristiti pri obavljanju službenih poslova i zadataka na području Grada Novog Sada (lokalne vožnje) i van područja Grada Novog Sada.

Član 3.

Uprava za zajedničke poslove pokrajinskih organa (u daljem tekstu: Uprava), stara se o racionalnom, namenskom i ekonomičnom korišćenju službenih vozila.

IIUSLOVI KORIŠĆENjA SLUŽBENIH VOZILA

Član 4.

Korišćenje službenih vozila se utvrđuje kao:
- stalno korišćenje službenog vozila;
- korišćenje službenog vozila;
- korišćenje dežurnog službenog vozila.

Član 5.

Pravo na stalno korišćenje službenog vozila imaju:
1. predsednik Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine,
2. predsednik Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine,
3. potpredsednik Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine,
4. potpredsednik Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine,
5. članovi Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine,
6. pokrajinski ombudsman,
7. direktor Uprave,
8. šef Kabineta predsednika Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine.
9. šef Kabineta predsednika Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine.
10. savetnik predsednika Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine.
11. savetnik predsednika Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine.
Vozila visoke i visoke srednje klase mogu se koristiti isključivo za stalno korišćenje službenog vozila.
Kabinet predsednika Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine i Kabinet predsednika Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine, pored prava na korišćenje vozila iz stava 1. ovog člana, imaju pravo na stalno korišćenje još po dva službena vozila.

Član 6.

Pravo na korišćenje službenog vozila imaju i:
- predsednici odbora i drugih radnih tela Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine koji su na stalnom radu u Skupštini Autonomne Pokrajine Vojvodine,
- sekretar Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine, sekretar Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine,
- starešine pokrajinskih organa koje postavlja ili imenuje Vlada Autonomne Pokrajine Vojvodine ili Skupština Autonomne Pokrajine Vojvodine,
- zamenik starešine pokrajinskog organa, podsekretar, zamenik pokrajinskog ombudsmana i pomoćnik starešine pokrajinskog organa u slučajevima kada realizuje službene poslove i zadatke u ime starešine pokrajinskog organa,
- ostali pokrajinski službenici i nameštenici, ukoliko koriste službeno vozilo zajedno sa licima iz alineja 1-4 ovog stava, ili po nalogu starešine organa.
Pored prava na korišćenje službenog vozila korisnici iz stava 1. alineja 1. ovog člana imaju pravo da koriste, u slučaju kada se ne može obezbediti službeno vozilo, sopstveno vozilo kojim raspolaže poslanička grupa.
U slučaju iz stava 2. ovog člana Uprava obezbeđuje vozača.
Službeno vozilo može da se koristi i za protokolarne potrebe.

Član 7.

Dežurno službeno vozilo se koristi za potrebe Kabineta predsednika Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine, Kabineta predsednika Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine i za potrebe izabranih, imenovanih i postavljenih lica u pokrajinskim organima.
Dežurno službeno vozilo se koristi isključivo pri obavljanju službenih poslova i zadataka na području Grada Novog Sada.
Način korišćenja dežurnog službenog vozila urediće Uprava, posebnim aktom.

IIINAČIN KORIŠĆENjA SLUŽBENIH VOZILA

Član 8.

Za korisnike iz člana 6. stav I. alineja 2,3,4 i 5. ove odluke zahtev za korišćenje službenog vozila podnosi starešina pokrajinskog organa, u pisanoj formi, direktoru Uprave.
Zahtev za korišćenje službenog vozila za predsednike odbora i drugih radnih tela Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine na stalnom radu u Skupštini Autonomne Pokrajine Vojvodine po odobrenju šefa poslaničke grupe, u pisanoj formi, podnosi sekretar Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine.
Na osnovu podnetog zahteva iz stava 1. i 2. ovog člana direktor Uprave donosi odobrenje za korišćenje službenog vozila, u pisanoj formi.
Zahtev za korišćenje službenog vozila sadrži: naziv organa, ime i prezime korisnika i njegovu funkciju, relaciju, vreme i datum polaska i povratka. kao i imena i prezimena putnika.
Bez znanja starešine organa, zabranjuje se prevoz putnika koji nisu navedeni u zahtevu, a kršenje ove odredbe, predstavlja težu povredu radne obaveze vozača.

Član 9.

Na osnovu podnetih zahteva za korišćenje službenog vozila direktor Uprave utvrđuje prioritet u korišćenju službenog vozila korisnika iz člana 6. ove odluke, u skladu sa