Za pristup kompletnom i ažurnom tekstu ovog dokumeta, molimo vas:

Na osnovu člana 202. stav 2. Zakona o vazdušnoj plovidbi ("Službeni list SFRJ", br. 23/78 i 20/79) na predlog direktora Savezne uprave za kontrolu letenja na koji je dao saglasnost savezni sekretar za narodnu odbranu, Savezno izvršno veće donosi

ODLUKU

O OSNIVANjU SLUŽBI AERODROMSKIH KONTROLA LETENjA

(Objavljena u "Sl. listu SFRJ", br. 29/80 i 29/85)

1.
Za vršenje poslova kontrole letenja i vođenja vazduhoplova na vazduhoplovnim pristaništima, odnosno aerodromima u Osijeku, Banja Luci, Portorožu i Slovengradecu osnivaju se aerodromske kontrole letenja.
2.
Aerodromske kontrole letenja iz tačke 1. ove odluke su područne organizacione jedinice Savezne uprave za kontrolu letenja.
3.
Aerodromske kontrole letenja "Portorož" i "Banja Luka" osnivaju se kao samostalne službe u sastavu oblasne kontrole letenja "Zagreb", a aerodromska kontrola letenja "Osijek" - kao samostalna služba u sastavu oblasne kontrole letenja "Beograd".
4.
Aerodromske kontrole letenja u Slovengradecu osniva se kao zajednička služba sa postojećom aerodromskom kontrolom letenja "Maribor" u sastavu oblasne kontrole letenja "Zagreb".
5. Opšti akti o organizaciji i radu i sistematizaciji zadataka i poslova Savezne uprave za kontrolu letenja moraju se uskladiti sa odredbama ove odluke.
6. Ova odluke stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu SFRJ".