Za pristup kompletnom i ažurnom tekstu ovog dokumeta, molimo vas:


Na osnovu člana 37. Poslovnika Savezne vlade ("Službeni list SRJ", br. 67/94 i 16/96), Savezna vlada donosi

ODLUKU

O OBRAZOVANjU KOMISIJE ZA HARMONIZACIJU PRAVNOG SISTEMA SAVEZNE REPUBLIKE JUGOSLAVIJE SA REGULATIVOM EVROPSKE UNIJE, SAVETA EVROPE I SVETSKE TRGOVINSKE ORGANIZACIJE

(Objavljena u "Sl. listu SRJ", br. 45/96 i 60/97)

1.
Obrazuje se Komisija za harmonizaciju pravnog sistema SRJ sa regulativom Evropske unije, Saveta Evrope i Svetske trgovinske organizacije, kao radno telo Savezne vlade (u daljem tekstu: Komisija).
2.
Zadatak Komisije da, u skladu sa nadležnostima Savezne vlade, vrši poslove koji se odnose na usklađivanje rada saveznih ministarstava na harmonizaciju pravnog sistema i da razmatra predloge koje u vezi sa harmonizacijom pravnog sistema Saveznoj vladi dostavljaju savezna ministarstva i da o tim predlozima daje svoje mišljenje Saveznoj vladi.
Komisija će Saveznoj vladi predlagati odgovarajuće mere i aktivnosti koje se odnose na harmonizaciju pravnog sistema u SRJ sa regulativom Evropske unije, Saveta Evrope i Svetske trgovinske organizacije.
3.
Komisiju čine predsednik, zamenik predsednika i članovi, koje imenuje Savezna vlada.
Za predsednika Komisije imenovaće se jedan od potpredsednika Savezne vlade, a članovi Komisije imenovaće se iz reda članova Savezne vlade, funkcionera koji rukovode saveznim organima i organizacijama i iz reda naučnih i stručnih radnika.
4. Komisija može, radi proučavanja pojedinih pitanja iz harmonizacije pravnog sistema angažovati pojedine naučne i stručne radnike, odnosno ustanove.
5. Stručne i administrativne poslove za potrebe Komisije obezbediće Generalni sekretarijat Savezne vlade.
6. Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu SRJ".