Za pristup kompletnom i ažurnom tekstu ovog dokumeta, molimo vas:


Na osnovu člana 369. Ustava Socijalističke Republike Srbije i člana 23. Zakona o naknadama ličnih dohodaka i troškova delegata u Skupštini Socijalističke Republike Srbije, republičkih funkcionera, članova Predsedništva Socijalističke Republike Srbije i članova Saveta Republike ("Službeni glasnik SR Srbije", broj 11/74), Predsedništvo Socijalističke Republike Srbije, na sednici od 30. marta 1983. godine, donelo je

ODLUKU

O KORIŠĆENjU PUTNIČKIH AUTOMOBILA U DRUŠTVENOJ SVOJINI ZA SLUŽBENE POTREBE

(Objavljena u "Sl. glasniku SRS", br. 41/74 i 13/83)

Član 1.

Putnički automobili u društvenoj svojini mogu se koristiti za obavljanje službenih poslova za potrebe Predsedništva Socijalističke Republike Srbije.
Pod službenim poslom, u smislu ove odluke, smatra se posao koji proističe iz delokruga i rada Predsedništva Socijalističke Republike Srbije.
Putnički automobili u društvenoj svojini mogu se koristiti i za reprezentativne i protokolarne potrebe.

Član 2.

Putničke automobile u društvenoj svojini mogu koristiti članovi Predsedništva SR Srbije, generalni sekretar Predsedništva SR Srbije i zamenik generalnog sekretara Predsedništva SR Srbije.
Generalni sekretar Predsedništva SR Srbije može, u izuzetnim slučajevima, odobriti korišćenje putničkih automobila u društvenoj svojini članovima radnih tela Predsedništva SR Srbije izabranih iz drugih organa i organizacija, rukovodećim radnicima u Službi Predsedništva SR Srbije, kao i radnicima službe Predsedništva SR Srbije, ako obavljaju zadatke i poslove za potrebe predsedništva SR Srbije i njegovih radnih tela.

Član 3.

Predsednik Predsedništva ima pravo na stalnu upotrebu putničkog automobila u društvenoj svojini, kao i pravo da na teret društvenih sredstava koriste vozača za vožnju automobila u ličnoj svojini.
Predsedništvo može odlučiti da pravo na stalnu upotrebu putničkog automobila u društvenoj svojini, kao i pravo da na teret društvenih sredstava koriste vozača za vožnju automobila u ličnoj svojini, imaju i pojedini članovi Predsedništva.

Član 4.

Usluge prevoza za službene potrebe obavlja Autoservis republičkih organa.
Sredstva na ime naknade za usluge koje Autoservis obavlja za Predsedništvo obezbeđuju se u republičkoj budžetu.

Član 5.

Iznos naknade za usluge prevoza utvrđuje se cenovnikom.
Cenovnik usluga prevoza utvrđuje Komisija za kadrovska i administrativna pitanja.

Član 6.

Putnički automobil za prevoz Autoservis stavlja na raspolaganje naručiocu na osnovu putnog naloga koji izdaje generalni sekretar Predsedništva ili lice koje on za to ovlasti.

Član 7.

Putni nalog sadrži: naziv organa, prezime i ime korisnika automobila, datum i vreme korišćenja, relacija na kojoj će se vozilo koristiti, mesto gde se vozač sa vozilom ima javiti, potpis ovlašćenog lica za izdavanje putnog naloga i pečat organa.

Član 8.

Korisnici automobila obrađaju se sa nalogom neposredno Autoservisu.
Autoservis stavlja na raspolaganje korisniku putnički automobil sa vozačem.
Vozač odgovara za automobil i ne sme dozvoliti korisniku ili bilo kom drugom licu da upravlja automobilom.

Član 9.

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana donošenja, a objaviće se u "Službenom glasniku socijalističke Republike Srbije.