Za pristup kompletnom i ažurnom tekstu ovog dokumeta, molimo vas:


Na osnovu člana 17. Zakona o ličnim dohocima, naknadama ličnih dohodaka i drugim primanjima delegata u Skupštini Socijalističke Republike Srbije, republičkih funkcionera, članova Predsedništva Socijalističke Republike Srbije i članova Saveta Republike ("Službeni glasnik SRS", br. 31/75, 19/75 i 13/86), Administrativna komisija Skupštine Socijalističke Republike Srbije na sednici održanoj 18. juna 1987. godine donela je

ODLUKU

O KORIŠĆENjU PUTNIČKIH AUTOMOBILA AUTOSERVISA PRI UPRAVI ZA ZAJEDNIČKE SLUŽBE REPUBLIČKIH ORGANA

(Objavljena u "Sl. glasniku SRS", br. 32/82, 36/82, 16/83 i 24/87)

Član 1.

Putnički automobili u Autoservisu pri Upravi za zajedničke službe republičkih organa koriste se za službene poslove.
Pod službenim poslom, u smislu ove odluke smatra se posao koji proističe iz funkcije organa, odnosno organizacije, u kojima se korisnici prevoza nalaze, učešće na sednicama i sastancima, društveno-politički rad na terenu po zadatku republičkih rukovodstava društveno-političkih organizacija, obilazak drugih organa i organizacija, za neodložne potrebe Službe Skupštine socijalističke Republike Srbije i Izvršnog veća Skupštine Socijalističke Republike Srbije, za prevoz do meta polaska drugog prevoznog sredstva (aerodrom, železničke stanice, pristaništa i sl).

Član 2.

Putnički automobili u autoservisu mogu se koristiti za reprezentativne i protokolarne potrebe. Nalog za korišćenje automobila za potrebe Skupštine Socijalističke Republike Srbije (u daljem tekstu: Skupština) daje, po predlogu Protokola generalni sekretar Skupštine, a za potrebe Izvršnog veća Skupštine nalog daje sekretar Izvršnog veća Skupštine.

Član 3.

Putničko vozilo Autoservisa na stalnoj upotrebi imaju:
1. predsednik Skupštine i
2. predsednik Izvršnog veća Skupštine.
Vozaču putničkog vozila predsednika Skupštine i predsednika Izvršnog veća Skupštine pripada paušalna naknada na ime dnevnica za službena putovanja na teritoriji grada Beograda u visini do sedam dnevnica koje se priznaju bez troškova prenoćišta, s tim što iznos ove naknade za vozača putničkog vozila predsednika skupštine utvrđuje generalni sekretar Skupštine, a za vozača predsednika Izvršnog veća Skupštine - sekretar Izvršnog veća Skupštine.

Član 4.

Rešenjem Administrativne komisije Skupštine Socijalističke Republike Srbije utvrđuju se funkcije u Skupštini i republičkim organima čiji nosioci imaju pravo na korišćenje putnički automobila Autoservisa za službene poslove.

Član 5.

Putničke automobile Autoservisa mogu koristiti i funkcioneri republičkih društveno-političkih organizacija uz naknadu.
Putničke automobile Autoservisa mogu koristiti, uz naknadu, u gradskoj vožnji na području Beograda, sledeći funkcioneri socijalističkih autonomnih pokrajina: predsednici i potpredsednici skupština, predsednici skupštinskih veća i članovi izvršnog veća, u slučajevima kada je korišćenje automobila vezano za obavljanje poslova u skupštini, odnosno Izvršnom veću Skupštine.
Delegati u Skupštini i drugi funkcioneri mogu koristiti putničke automobile za službena putovanja, kada je to neophodno uz odobrenje generalnog sekretara Skupštine, odnosno sekretara Izvršnog veća Skupštine.
U izuzetnim slučajevima, kada funkcioner iz člana 4. ove odluke koristi putnički automobil Autoservisa izvan službenih potreba u gradskoj vožnji na području Beograda, plaća naknadu po cenovniku.
Administrativna komisija svih veća Skupštine, na predlog ovlašćenog organa, odobrava korišćenje putničkog automobila funkcioneru za dolazak na posao i odlazak sa posla, ako za to postoje objektivni razlozi (bolest,