Za pristup kompletnom i ažurnom tekstu ovog dokumeta, molimo vas:

Na osnovu člana 32, člana 37. stav 1. tačka a), c) i e) i člana 39. stav 1, a u vezi sa članom 33. stav 1, članom 34. i članom 35. stav 1. Zakona o komunikacijama BiH ("Službeni glasnik BiH", broj 31/03 i 75/06), Vijeće Regulatorne agencije za komunikacije, na sjednici održanoj dana 15. juna 2009. godine, usvojilo je

PRAVILNIK

O RADIO OPREMI KOJA SE MOŽE KORISTITI BEZ POJEDINAČNIH DOZVOLA ZA UREĐAJE IZDATIH OD STRANE REGULATORNE AGENCIJE ZA KOMUNIKACIJE 46/2009

(Objavljen u "Sl. glasniku BiH", br. 52 od 6. jula 2009, 61/12)

(Predmet)

Član 1.

Ovim Pravilom se utvrđuje vrsta, uslovi i način upotrebe radio opreme za čije korištenje nije potrebno posjedovanje pojedinačnih dozvola za uređaj koje izdaje Agencija.

(Opšti uslovi)

Član 2.

Radio oprema iz člana 1. Pravila može se pustiti u rad u namjenjenu svrhu samo uz ispunjenje uslova propisanih Zakonom o komunikacijama i ovim Pravilom.

(Posebni uslovi)

Član 3.

Vrste radio opreme, frekvencijski opsezi ili pojedinačne frekvencije, maksimalna snaga ili jačina magnetnog polja, vrijeme rada, širina kanala i način upotrebe opreme propisani su u Prilogu koji je sastavni dio ovog Pravila.

(Izmjene i dopune)

Član 4.

Agencija će po potrebi vršiti usklađivanja Priloga ovog Pravila u skladu sa izmjenama referentnih domaćih i međunarodnih dokumenata i standarda.

(Odluka koja prestaje važiti)

Član 5.

Danom stupanja na snagu ovog Pravila stavlja se van snage Odluka o utvrđivanju usklađenosti sa Planom namjene frekvencija u Bosni i Hercegovini radio opreme koja koristi radio frekvencijski spektar i čija upotreba ne zahtijeva posjedovanje pojedinačne dozvole ("Službeni glasnik BiH", broj 8/03).

(Prelazne odredbe)

Član 6.

Zahtjevi za izdavanje obavijesti koji su podnešeni do dana stupanja na snagu ovog Pravila rješavati će se u skladu sa Odlukom koja je bila na snazi na dan podnošenja zahtjeva.

(Stupanje na snagu)

Član 7.

Pravilo stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku BiH".
Broj 01- 02- 1699-1/09
15. juna 2009. godine Sarajevo
Predsjedavajući Vijeća Agencije Neven Tomić, s. r.
PRILOG